Логотип

ԻՆՉՈ՞Ւ Է ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԿԻՎԻ ՈՒՏԵԼ ԱՄԵՆ ՕՐ. ՆՇՎԵԼ ԵՆ 5 ԱՊԱՑՈՒՑՎԱԾ ԱՌԱՎԵԼՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

Կիվին ոչ միայն համեղ, այլև սննդարար միրգ է, որն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Այն հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով, ինչն այն դարձնում է սննդաբաժնի արժեքավոր լրացում, գրել է Medical Life Sciences News-ը։

ԱՋԱԿՑՈՒԹՅՈՒՆ ԻՄՈՒՆԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻՆ

Կիվին պարունակում է վիտամին C-ի բարձր մակարդակ, որը նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը, օգնում է օրգանիզմին պայքարել վարակների դեմ և նպաստում է վերքերի լավացմանը: Մեկ կիվին ապահովում է վիտամին C-ի օրական նորմի ավելի քան 230 տոկոսը, ինչն այն դարձնում է հավելումների գերազանց այլընտրանք։

ՄԱՐՍՈՂՈՒԹՅԱՆ ԲԱՐԵԼԱՎՈՒՄ

Կիվին պարունակում է բջջանյութ և ակտինիդին ֆերմենտ, որը նպաստում է մարսողության բարելավմանը: Կիվիի կանոնավոր օգտագործումը կարող է օգնել թեթևացնել փորկապությունը և բարելավել աղիների ընդհանուր գործառույթը:

ՀԱԿԱՕՔՍԻԴԱՆՏ ԱԿՏԻՎՈՒԹՅՈՒՆԸ

Միրգը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչպիսին են վիտամին E-ն, կարոտինոիդները և պոլիֆենոլները, որոնք օգնում են պայքարել թթվային սթրեսի և օրգանիզմում բորբոքումների դեմ։

Սիրտ-անոթային առողջությունը

Կիվին կարող է նպաստել սիրտ-անոթային առողջության բարելավմանը՝ իջեցնելով խոլեստերինի մակարդակը և զարկերակային ճնշումը՝ բջջանյութ, կալիում և հակաօքսիդանտներ պարունակելու շնորհիվ։

ՔՆԻ ՈՐԱԿԸ

Կիվին պարունակում է սերոտոնին, որը կարող է նպաստել քնի որակի բարելավմանը և քնելու դյուրինացմանը։

ԽՈՐՀՈՒՐԴՆԵՐ ՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ՀԱՄԱՐ

Առավելագույն օգտակարության համար խորհուրդ է տրվում կիվին օգտագործել հում վիճակում, ներառյալ կճեպը, քանի որ այն պարունակում է հավելյալ սննդարար նյութեր։ Սակայն զգայուն ստամոքս կամ ալերգիաներ ունեցող մարդիկ պետք է զգույշ լինեն և խորհրդակցեն բժշկի հետ կիվին սննդաբաժնում ավելացնելուց առաջ։

Կիվիի ներառումն ամենօրյա սննդաբաժնում կարող է նպաստել առողջության ընդհանուր վիճակի բարելավմանը՝ շնորհիվ նրա սննդարար հատկությունների և օգտակար էֆեկտների։

News.am