ARARAT Coffee-ն լեգենդար համի նոր մի ընթերցում Է։ Նրբագեղորեն միավորելով սուրճի և կոնյակի ամենավառ կողմերը` Երևանի կոնյակի գործարանի վարպետներն այս ստեղծագործությամբ բացահայտում են երկու ըմպելիքների բոլորովին նոր եզրերը, որոնք հաճելիորեն կզարմացնեն թե´ ազնվական խմիչքների իրական գիտակներին, թե´ նրանց, ում ճամփորդությունը դեպի գրավիչ համադրությունների աշխարհ դեռ առջևում է։
ARARAT Coffee-ն պատրաստված է ARARAТ հնացված կոնյակի հիմքով, որի համահոտային հարստությունը լրացված է իսկական սուրճի համով։
Նոր արտադրանքն ունի մուգ սաթի գույն, որը ստվերարկվում է սուրճի երանգներով։ Խմիչքի հարուստ և կլորավուն համը վերափոխվում է սուրճի բազմերանգ ելևէջների և ավարտվում թարմ սերուցքի փափուկ հետհամով։
Լինելով ARARAT համահոտային երանգավորմամբ հավաքածուի երկրորդ խմիչքը՝ ARARAT Coffee-ն ներդաշնակորեն լրացնում է ARARAT Apricot-ով մեկնարկած նախագիծը և իր վառ տեղը զբաղեցնում ARARAT պրեմիալ կոնյակների շարքում։
Նշենք, որ ARARAT-ի ավելի քան 130-ամյա պատմության առաջին նորարարական խմիչքը՝ ARARAT Apricot-ը կարճ ժամանակահատվածում գրանցեց բացառիկ հաջողություններ և հեղինակավոր IWSR-ի (International Wine & Sprits Record) վարկածով դարձավ աշխարհի ներմուծված համահոտային երանգավորմամբ (flavors) բրենդիների «Պրեմիում+» կատեգորիայի առաջատարը: Բացի այդ՝ մեկնարկից ընդամենը մի քանի ամիս անց՝ այն արժանացավ ոսկե մեդալի XXIII Գինու և թունդ ալկոհոլային խմիչքների միջազգային մասնագիտացված մրցույթում։
ARARAT-ը վստահորեն ամրապնդում է միջազգային բրենդի իր դիրքերը, այդ իսկ պատճառով անհրաժեշտ էր, որ համային նոր երանգավորումը արտացոլի մի ավանդույթ, որը սիրված կլիներ ոչ միայն հայերի կողմից, այլև ընդունված աշխարհի տարբեր երկրներում։ Անշուշտ երբեմն ծեսի վերածվող սուրճի վայելքը յուրաքանչյուրիս համար կարող է լինել տարբեր: Մեկի համար դա դեպի սեփական մտքեր ճամփորդելու միջոց է, մյուսի համար՝ սերն ու հավատարմությունն արտահայտելու եղանակ, սակայն գրեթե բոլոր մշակույթներում այն զարդարում է ջերմ ու անկեղծ շփումը։ Ուստի ARARAT Coffee-ն ոչ միայն կատարյալ համահոտային համադրություն է, այլև կարևոր մշակութաբանական ակնարկ։ Ոգեշնչվելով տարբեր ժողովուրդների ավանդույթներով, որտեղ մեկ գավաթ սուրճն ի սրտե հանդիպումների խորհրդանիշ է, ARARAT Coffee-ն բացահայտում է այս ծեսի մի նոր եզր և պարգևում նրան հայկական ջերմություն։
«Կարծում եմ, որը ARARAT-ը այն եզակի դեպքերից է, երբ հարուստ ժառանգությունը ոչ միայն չի կաշկանդում, այլ նաև ոգեշնչում է ավանդույթների վերամարմնավորման համար։ Հաշվի առնելով թե´ այդ սեգմենտի պատկերը միջազգային շուկայում, թե´ ARARAT Apricot-ի հաջողությունները, մենք վստահ ենք, որ նոր արտադրանքը խոստումնալից հեռանկարներ կունենա», — մեկնաբանում է Երևանի կոնյակի գործարանի գործադիր տնօրեն Անի Բերիաշվիլին։
«Թերևս ցանկացած ստեղծագործ աշխատանք ենթադրում է որոշակի սինթեզ, միավորում։ Այդ միահյուսման իրական գեղեցկությունը որոշում է դրա ներքին ներդաշնակությունը, որը զգում ես միանգամից։ Եվ, որպես կանոն, նրան հաղորդակցվելու համար կարիք չի լինում լրացուցիչ բացատրությունների կամ մեկնաբանությունների։ Սուրճի և ARARAT կոնյակի միահյուսման ներդաշնակությունը նման է դասական ստեղծագործության, որի հիմքում սպառողի սերն է դեպի այս խմիչքներ։ Այս սիրո մարմնավորումը կարելի է զգալ ARARAT Coffee-ի բուրմունքի առաջին իսկ նոտաներից։ Բոված սուրճի, սև շոկոլադի և ARARAT կոնյակին բնորոշ հարուստ բույրը հանդիսանում են այս դասական ստեղծագործության նախաբանը», — պատմում է Երևանի կոնյակի գործարանի արտադրության տնօրեն Համլետ Անտոնյանը։
Դասական համադրության նոր մարմնավորումը կարելի է վայելել թե´մաքուր վիճակում, թե´ մատուցման տարատեսակ եղանակներով։ Բացահայտել ARARAT Coffee-ի կողմից առաջարկվող վառ պահերի գունապնակը նրբագեղության սիրահարները կարող են այստեղ՝ www.araratbrandy.com/։
ARARAT Coffee – новое прочтение легендарного вкуса. Элегантно сочетая самое яркое от кофе и коньяка, новый продукт мастеров Ереванского коньячного завода раскроет их неповторимые грани и удивит как истинных ценителей элегантных напитков, так и тех, чье путешествие в мир изысканных сочетаний только начинается.
ARARAT Coffee создан на основе выдержанного коньяка ARARAТ, органолептическое богатство которого дополнено вкусом кофе.
Новый продукт обладает темно-янтарным цветом, который оттеняется кофейным блеском. Богатый и округлый вкус напитка переходит в многогранные тона кофе и завершается мягким вкусом свежих сливок.
Второй в линейке инновационных продуктов ARARAT Flavours — ARARAT Coffee вступает в гармоничный диалог с ARARAT Apricot и занимает яркое место в линейке премиальных коньяков гаммы ARARAT.
Отметим, что первый за 130-летнюю историю ARARAT инновационный напиток ARARAT Apricot завоевал беспрецедентный успех и за короткое время стал мировым лидером среди импортированных flavored brandy сегментa «Премиум +». Более того, спустя несколько месяцев после запуска, ARARAT Apricot завоевал золотую медаль на XXIII Международном профессиональном конкурсе вин и спиртных напитков.
ARARAT уверенно укрепляет позиции международного бренда, поэтому новым вкусовым сочетанием отразил любимую армянами и принятую во многих странах мира традицию. Конечно, ритуал наслаждения чашечкой кофе у каждого свой: для кого-то это путешествие по собственным мыслям, для кого-то выражение любви и привязанности, но почти во всех культурах кофе -обязательный атрибут теплого, искреннего общения. Поэтому ARARAT Coffee –не только идеальное органолептическое сочетание, но и важная культурологическая история. Вдохновляясь традициями народов мира, где чашечка кофе почти всегда дополняет самые сердечные общения, ARARAT Coffee раскрывает новую грань этого очаровательного ритуала, украшая его кусочком армянского тепла.
«ARARAT, на мой взгляд, это редкий случай того, как богатые традиции не только не стесняют, а, наоборот, вдохновляют бренд на их новые воплощения. ARARAT Coffee – очень важный для нас проект. С учетом картины сегмента на международном рынке и успехом ARARAT Apricot мы уверены в большой перспективе нового продукта», — комментирует Ани Бериашвили, исполнительный директор Ереванского коньячного завода.
«Пожалуй, любой творческий процесс предполагает некий синтез, соединение, красоту которого определяет лишь та внутренняя гармония, которую ощущаешь сразу. Она, как правило, не нуждается в дополнительных комментариях или объяснениях. Органолептическая гармония от сочетания коньяка ARARAT и кофе – это история про создание классического произведения, в основу которого легла любовь потребителей к этим двум напиткам. Почувствовать воплощение этой любви можно с первых ноток аромата ARARAT Coffee. Аромат поджаренных кофейных зёрен, переходящий в темный шоколад и оттеняемый богатым букетом, характерным для коньяка ARARAT окажется эпиграфом к классической истории», — рассказывает об ARARAT Coffee директор по производству Ереванского коньячного завода Гамлет Антонян.
Новой интерпретацией классического сочетания коньяка и кофе можно наслаждаться как в чистом виде, так и в различных вариациях подач. Ознакомиться с яркими моментами, которые предлагает ARARAT Coffee ценителям всего изысканного можно на www.araratbrandy.com․
ARARAT Coffee-ն պատրաստված է ARARAТ հնացված կոնյակի հիմքով, որի համահոտային հարստությունը լրացված է իսկական սուրճի համով։
Նոր արտադրանքն ունի մուգ սաթի գույն, որը ստվերարկվում է սուրճի երանգներով։ Խմիչքի հարուստ և կլորավուն համը վերափոխվում է սուրճի բազմերանգ ելևէջների և ավարտվում թարմ սերուցքի փափուկ հետհամով։
Լինելով ARARAT համահոտային երանգավորմամբ հավաքածուի երկրորդ խմիչքը՝ ARARAT Coffee-ն ներդաշնակորեն լրացնում է ARARAT Apricot-ով մեկնարկած նախագիծը և իր վառ տեղը զբաղեցնում ARARAT պրեմիալ կոնյակների շարքում։
Նշենք, որ ARARAT-ի ավելի քան 130-ամյա պատմության առաջին նորարարական խմիչքը՝ ARARAT Apricot-ը կարճ ժամանակահատվածում գրանցեց բացառիկ հաջողություններ և հեղինակավոր IWSR-ի (International Wine & Sprits Record) վարկածով դարձավ աշխարհի ներմուծված համահոտային երանգավորմամբ (flavors) բրենդիների «Պրեմիում+» կատեգորիայի առաջատարը: Բացի այդ՝ մեկնարկից ընդամենը մի քանի ամիս անց՝ այն արժանացավ ոսկե մեդալի XXIII Գինու և թունդ ալկոհոլային խմիչքների միջազգային մասնագիտացված մրցույթում։
ARARAT-ը վստահորեն ամրապնդում է միջազգային բրենդի իր դիրքերը, այդ իսկ պատճառով անհրաժեշտ էր, որ համային նոր երանգավորումը արտացոլի մի ավանդույթ, որը սիրված կլիներ ոչ միայն հայերի կողմից, այլև ընդունված աշխարհի տարբեր երկրներում։ Անշուշտ երբեմն ծեսի վերածվող սուրճի վայելքը յուրաքանչյուրիս համար կարող է լինել տարբեր: Մեկի համար դա դեպի սեփական մտքեր ճամփորդելու միջոց է, մյուսի համար՝ սերն ու հավատարմությունն արտահայտելու եղանակ, սակայն գրեթե բոլոր մշակույթներում այն զարդարում է ջերմ ու անկեղծ շփումը։ Ուստի ARARAT Coffee-ն ոչ միայն կատարյալ համահոտային համադրություն է, այլև կարևոր մշակութաբանական ակնարկ։ Ոգեշնչվելով տարբեր ժողովուրդների ավանդույթներով, որտեղ մեկ գավաթ սուրճն ի սրտե հանդիպումների խորհրդանիշ է, ARARAT Coffee-ն բացահայտում է այս ծեսի մի նոր եզր և պարգևում նրան հայկական ջերմություն։
«Կարծում եմ, որը ARARAT-ը այն եզակի դեպքերից է, երբ հարուստ ժառանգությունը ոչ միայն չի կաշկանդում, այլ նաև ոգեշնչում է ավանդույթների վերամարմնավորման համար։ Հաշվի առնելով թե´ այդ սեգմենտի պատկերը միջազգային շուկայում, թե´ ARARAT Apricot-ի հաջողությունները, մենք վստահ ենք, որ նոր արտադրանքը խոստումնալից հեռանկարներ կունենա», — մեկնաբանում է Երևանի կոնյակի գործարանի գործադիր տնօրեն Անի Բերիաշվիլին։
«Թերևս ցանկացած ստեղծագործ աշխատանք ենթադրում է որոշակի սինթեզ, միավորում։ Այդ միահյուսման իրական գեղեցկությունը որոշում է դրա ներքին ներդաշնակությունը, որը զգում ես միանգամից։ Եվ, որպես կանոն, նրան հաղորդակցվելու համար կարիք չի լինում լրացուցիչ բացատրությունների կամ մեկնաբանությունների։ Սուրճի և ARARAT կոնյակի միահյուսման ներդաշնակությունը նման է դասական ստեղծագործության, որի հիմքում սպառողի սերն է դեպի այս խմիչքներ։ Այս սիրո մարմնավորումը կարելի է զգալ ARARAT Coffee-ի բուրմունքի առաջին իսկ նոտաներից։ Բոված սուրճի, սև շոկոլադի և ARARAT կոնյակին բնորոշ հարուստ բույրը հանդիսանում են այս դասական ստեղծագործության նախաբանը», — պատմում է Երևանի կոնյակի գործարանի արտադրության տնօրեն Համլետ Անտոնյանը։
Դասական համադրության նոր մարմնավորումը կարելի է վայելել թե´մաքուր վիճակում, թե´ մատուցման տարատեսակ եղանակներով։ Բացահայտել ARARAT Coffee-ի կողմից առաջարկվող վառ պահերի գունապնակը նրբագեղության սիրահարները կարող են այստեղ՝ www.araratbrandy.com/։
