Կիվին ոչ միայն համեղ, այլև սննդարար միրգ է, որն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Այն հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով, ինչն այն դարձնում է սննդաբաժնի արժեքավոր լրացում, գրել է Medical Life Sciences News-ը։
ԱՋԱԿՑՈՒԹՅՈՒՆ ԻՄՈՒՆԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻՆ
Կիվին պարունակում է վիտամին C-ի բարձր մակարդակ, որը նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը, օգնում է օրգանիզմին պայքարել վարակների դեմ և նպաստում է վերքերի լավացմանը: Մեկ կիվին ապահովում է վիտամին C-ի օրական նորմի ավելի քան 230 տոկոսը, ինչն այն դարձնում է հավելումների գերազանց այլընտրանք։
ՄԱՐՍՈՂՈՒԹՅԱՆ ԲԱՐԵԼԱՎՈՒՄ
Կիվին պարունակում է բջջանյութ և ակտինիդին ֆերմենտ, որը նպաստում է մարսողության բարելավմանը: Կիվիի կանոնավոր օգտագործումը կարող է օգնել թեթևացնել փորկապությունը և բարելավել աղիների ընդհանուր գործառույթը:
ՀԱԿԱՕՔՍԻԴԱՆՏ ԱԿՏԻՎՈՒԹՅՈՒՆԸ
Միրգը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչպիսին են վիտամին E-ն, կարոտինոիդները և պոլիֆենոլները, որոնք օգնում են պայքարել թթվային սթրեսի և օրգանիզմում բորբոքումների դեմ։
Սիրտ-անոթային առողջությունը
Կիվին կարող է նպաստել սիրտ-անոթային առողջության բարելավմանը՝ իջեցնելով խոլեստերինի մակարդակը և զարկերակային ճնշումը՝ բջջանյութ, կալիում և հակաօքսիդանտներ պարունակելու շնորհիվ։
ՔՆԻ ՈՐԱԿԸ
Կիվին պարունակում է սերոտոնին, որը կարող է նպաստել քնի որակի բարելավմանը և քնելու դյուրինացմանը։
ԽՈՐՀՈՒՐԴՆԵՐ ՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ՀԱՄԱՐ
Առավելագույն օգտակարության համար խորհուրդ է տրվում կիվին օգտագործել հում վիճակում, ներառյալ կճեպը, քանի որ այն պարունակում է հավելյալ սննդարար նյութեր։ Սակայն զգայուն ստամոքս կամ ալերգիաներ ունեցող մարդիկ պետք է զգույշ լինեն և խորհրդակցեն բժշկի հետ կիվին սննդաբաժնում ավելացնելուց առաջ։
Կիվիի ներառումն ամենօրյա սննդաբաժնում կարող է նպաստել առողջության ընդհանուր վիճակի բարելավմանը՝ շնորհիվ նրա սննդարար հատկությունների և օգտակար էֆեկտների։
